Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Λαϊκή Συνέλευση Τ.Κ. Καλλιθήρου


Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στη Σέκλιζα. Δε ξέρω, αν είναι απαισιοδοξία ή ρεαλισμός, άγνοια ή συνειδητοποίηση -ίσως η αλήθεια να είναι κάπου στη μέση-, αλλά το βράδυ της Πέμπτης ένιωσα να εκφωνείται ο επικήδειος του "Καλλικράτη".
      
  • Οι αρμοδιότητες του Προέδρου μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού.
  • Τα χρήματα που διαχειρίστηκε το 2011 ήταν 730 ευρώ.
  • Ο Δήμαρχος ευθύς εξαρχής στον χαιρετισμό του δήλωσε πως λεφτά δεν υπάρχουν. Η ΣΑΤΑ άγνωστο πότε θα έρθει.
  • Επιπλέον, είπε "δε θα έχουμε ευκαιρία να συναντιόμαστε συχνά" (πρώτη φορά εμφανίζεται στη Σέκλιζα με σκοπό να συζητήσει δημοτικά θέματα).
  • 15 μήνες και το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε μόνο ένα θέμα που αφορά το χωριό μας.
  •  Δεσμεύτηκε για τα εξής: ύδρευση, άρδευση αμπελώνα, πεζόδρομος δημ. σχολείου, οστεοφυλάκιο, αποδυτήρια, θέατρο, λαϊκή-κοινοτική βιβλιοθήκη, πεζόδρομος προς το κοιμητήριο, αγροτικοί δρόμοι, πεζόδρομος περιμετρικά του λόφου του Αγ. Αθανασίου.
  • Με αποκλειστική ευθύνη και έξοδα του Δήμου θα κατασκευαστούν όσα είναι με πορτοκαλί χρώμα. Όλα τα υπόλοιπα απαιτούν και εθελοντική συμμετοχή και χρηματοδότηση.
  • Και ταυτόχρονα τα δημοτικά τέλη να είναι στο 1,80 ευρώ για κάθε τ.μ. την ίδια στιγμή που η πόλη της Καρδίτσας πληρώνει 0,90 ευρώ.
  •  Ενώ παράλληλα ο αντιδήμαρχος Ιτάμου ζητάει χαλίκι από το ποτάμι και στην ερώτηση του προέδρου "η Σέκλιζα τι θα κερδίσει; Kάνε μου ένα έργο να σου δώσω χαλίκι.",απαντά "θα κερδίσει ο Δήμος"...                               
                                        [διάβαστε εδώ τι ειπώθηκε στη Συνέλευση]


Οδηγός επιβίωσης κοινότητας
-Συνεχής διεκδίκηση
-Συμμετοχή στους φορείς
-Σεβασμός στη δημόσια περιουσία (γιατί ούτε πίσσα για τις λακούβες δεν έχει ο Δήμος)
-Εθελοντισμός
-Διπλωματικότητα
-Ομόνοια ανάμεσά μας

 Γιατί αν περιμένετε έργα από τη δημοτική αρχή...θα γίνεται πιο αρχαίοι και από τον Καλλικράτη.

Ο Αριστοτέλης δίδασκε ότι υπήρχε πρώτα ο οίκος (η οικογένεια), στη συνέχεια δημιουργήθηκε η κώμη (το χωριό) και μετά η πόλις (το κράτος), η οποία αποτελεί την τελείωση της ανθρώπινης κοινότητας. Από την άλλη πλευρά δίδασκε πως το όλον (σύνολο) προηγείται -αξιολογικά- του μέρους και πως το μέρος ευδαιμονεί μόνο όταν ευδαιμονεί το όλον. Η πόλις είναι το όλον και ο πολίτης το μέρος.
Αν το δούμε στα στενά δικά μας πλαίσια η πόλις της Καρδίτσας είναι κοίνη διαπίστωση πως δεν ευδοκιμεί. Περιμένετε να ευδοκιμήσει η κώμη, δηλαδή η Σέκλιζα και ο κάθε Σεκλιζιώτης ξεχωριστά;


ΥΓ. Οι κύριοι-δημόσια πρόσωπα ή απλοί πολίτες-που υποστήριξαν το πρόγραμμα "Καλλικράτης" είτε στην κεντρική είτε στην τοπική πολιτική σκηνή, εξακολουθούν να το υποστηρίζουν;;; Και εξακολουθούν να υποστηρίζουν αυτούς που το ψήφισαν;;;




Δεν υπάρχουν σχόλια: