Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κι ο κλήρος πέφτει...σε εμάς

  
Της συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε για τη σύσταση επιτροπής για την άρδευση του αμπελώνα, ακολούθησε η διανομή ονομαστικής κατάστασης ιδιοκτητών αμπελώνων στα καφενεία της Σέκλιζας με σκοπό τη συλλογή υπογραφών εκείνων οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν οικονομικά στην αποπεράτωση του έργου.
     Στην κατάσταση αυτή αναφέρεται ότι "οι παρακάτω υπογράφοντες δηλώνουμε τη χρήση της δημοτικής γεώτρησης Κ27-Υ24 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην άρδευση των αμπελώνων μας".

     Μεταξύ των ιδιοκτητών αμπελώνων στη Σέκλιζα διαβάζουμε
  -αριθμός αγροτικού τεμαχίου 63 / ιδιοκτήτης εκκλησιαστικός κλήρος / έκταση 895τμ
  -αριθμός αγροτικού τεμαχίου 212 / ιδιοκτήτης εκκλησιαστικός κλήρος / έκταση 582τμ
  - αριθμός αγροτικού τεμαχίου 264 / ιδιοκτήτης σχολικός κλήρος / έκταση 2323τμ

  • Οι προαναφερόμενοι κλήροι σε τι βαθμό αξιοποίησης βρίσκονται αυτή τη στιγμή;
  • Καλλιεργούνται, είναι νοικιασμένοι σε ιδιώτες ή είναι εγκαταλελειμένοι και χέρσοι;
  • Κι αν ευλόγως είναι εγκαταλελειμένοι, θα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να αξιοποιηθούν ώστε να αποφέρουν οικονομικά ωφέλη στην κοινότητά μας; Ειδικά στο δημοτικό σχολείο που ταλανίζεται από έλλειψη πόρων.


ΥΓ. για ακόμα μία φορά οι πολίτες αναγκάζονται να συμβάλλουν οικονομικά για την ολοκλήρωση ενός έργου....

4 σχόλια:

Karageorgos Giannis είπε...

Καλό θα είναι να προχωρήσει αυτό το έργο έστω και με την οικονομική συμμετοχή των χωριανών μας γιατί άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να αρδευτεί αυτό το κομμάτι γης που απ ότι όλοι καταλαβαίνουμε θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα περιβόλια στη Θεσσαλία. Από ότι όμως άκουσα στην συγκέντρωση που έγινε με τους φορείς , ακουστήκαν διάφορες ερωτήσεις- απόψεις που μόνο αποτρεπτικές μπορούν να χαρακτηριστούν για το έργο.
<< Ας οργανωθούμε να κάνουμε ένα έργο της προκοπής>>

Συγχαρητήρια για το Speaker-Eliza

Καραγεώργης Γιάννης

Ανώνυμος είπε...

Λεφτά υπάρχουν.

speaker είπε...

Είμαι από αυτούς που υποστηρίζουν το έργο. Απλώς τόνισα την οικονομική συμβολή των ιδιοκτητών για να επισημάνω την παντελή απούσια της κρατικής μέριμνας και τη σκληρή πραγματικότητα του Καλλικράτη. Πλέον βλέπουμε έργα μόνο με εθελοντική συμμετοχή.

ΥΓ. το Εliza δεν το έπιασα

Ανώνυμος είπε...

Σε προγράμματα ΕΣΠΑ, Μπαλτατζή δεν μπορεί να ενταχθεί?
Και εκτός αυτού, ανάδοχος του έργου έχει ορισθεί? Εκτός από μελέτη, δημοπρασία του έργου για την επίτευξη συμφέρουσας τιμής δεν θα ήταν προτιμότερη?